Finalitza la reurbanització de l’espai La Pèrgola

12 gener, 2016

Finalitzen les obres de reurbanització de l’espai resultant de l’enderroc de l’antic restaurant-cafeteria La Pèrgola, situada al districte de Sants-Montjuïc. Aquestes obres han permès guanyar 1.706,64 m2 per a ús ciutadà, un espai que limita amb un dels pavellons de Fira de Barcelona, al costat de Casa Ramona (Caixa Fòrum) i davant la Font Màgica de Montjuïc.
L’edifici de La Pèrgola es va enderrocar entre novembre i desembre de 2014 degut a que estava en desús i força deteriorat. Després de les feines d’enderroc i regularització del solar, la finca -una parcel·la de propietat municipal qualificada de 7c- va quedar tancada amb una xarxa metàl·lica a l’espera de les futures actuacions que la incorporessin a l’espai públic.
Un cop finalitzada l’actuació, que ha suposat una inversió d’uns 225.000 euros (IVA inclòs), l’espai compta amb una nova pavimentació que té les mateixes característiques constructives que l’avinguda Maria Cristina.
També s’ha habilitat una zona d’estada amb llocs per seure, paviment de sauló i tot-ú i arbrat per donar ombra a l’espai que obrirà les visuals a la façana modernista de Casa Ramona i a l’element escultòric Pèrgola-arbre” de l’Arata Isozaqui.
A més, amb tot l’espai ja reurbanitzat, s’està avaluant la possibilitat d’intervenir en la paret mitgera resultant de l’enderroc de l’antic restaurant-cafeteria.